Vorige item   |   Volgende item

Ondernemen in Spanje (E-boek)
€ 17,50

Er zijn weinig landen met een zo turbulente geschiedenis als Spanje. Na het tijdperk Franco wisselden hoogtijdagen en diepe crisis zich regelmatig af. De Corona-crisis treft Spanje als geen ander en zal opnieuw tot veranderingen leiden. Voor Nederland is Spanje sinds de dood van Franco altijd een belangrijke handelspartner geweest. Na Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië onze belangrijkste. In 2018 exporteren wij voor 14,8 miljard Euro naar Spanje en importeerden wij voor 8,7 miljard euro.

Niet in de laatste plaats omdat we graag in het land komen doen we graag zaken in Spanje en met Spanjaarden, maar karakterologisch liggen we nogal uit elkaar. Onze business culturen zijn behoorlijk verschillend hetgeen vooral bij ons, de Nederlanders, nogal eens tot frustratie leidt. Dat zou niet nodig hoeven zijn als we iets meer zouden begrijpen van onze Spaanse zakenpartners. Aan de hand van de geschiedenis van het land, de regio’s en de steden, van de feesten die ze vieren en van de maatschappelijke thema’s wordt in dit boek een beeld geschetst over het ondernemen in Spanje en met Spanjaarden. Het oprichten van een bedrijf, (belasting)wetgeving, reizen naar en in Spanje, de economische situatie, nuttige adressen en vele andere onderwerpen komen aan de orde.

Het E-boek Ondernemen in Spanje wordt met regelmaat aan de actualiteit aangepast. Kopers van het boek ontvangen automatisch en kosteloos de herziene versie.


Verschijningsdatum: mei 2020Kies uw categorie